Bent u geconfronteerd met een lekkend rioolprobleem

Ervaart u een lek in uw rioleringssysteem?Dit kan verstrekkende gevolgen hebben, zowel op gezondheidsgebied als financieel. Het is meestal de geur die vrijkomt die duidt op een lek in uw rioolleidingen.

Hoe kunt u een rioollek ontdekken?

Een lek in de riolering kan vaak worden opgemerkt door de onaangename geur die vrijkomt. Het kan tevens gebeuren dat u de geur van de lekkende riolering van uw buren opmerkt. Een andere aanwijzing voor een mogelijke lekkage is het verschijnen van een vochtige plek op de vloer.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van een lek in uw riolering?

Een rioleringsstelsel heeft doorgaans een levensduur van 20-25 jaar. Toch kan de duurzaamheid van het riool worden beïnvloed door tussentijds onderhoud. Gebrek aan onderhoud is vaak verantwoordelijk voor problemen met het rioolsysteem.

Kan een rioollek ziektes veroorzaken?

Bij problemen met uw riolering is het van groot belang om te realiseren dat niet alleen uzelf, maar ook anderen gevaar lopen. Een lekkend riool kan ervoor zorgen dat u direct in aanraking komt met verontreinigd afvalwater, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Zowel uw buren als uw huisdieren kunnen risico lopen wanneer zij in contact komen met het besmette afvalwater.

Problemen door een lek in uw rioolleiding?

Indien er sprake is van een lekkage in uw riool, raden wij ten zeerste aan om direct een expert op het gebied van riolering in te schakelen. Dit is een maatregel om schade aan uw woning te voorkomen. Er zijn diverse technieken beschikbaar om een lek in uw rioolsysteem te repareren.

Indien gewenst kunt u gebruikmaken van relining als duurzame reparatiemethode voor het riool. Het is mogelijk om specifieke gedeeltes van het riool te herstellen zonder volledige renovatie door gebruik te maken van relining. Om het lek in de rioleringsbuis te verhelpen, wordt er gebruik gemaakt van een speciale sok.

Een andere optie is het gedeelte wat lekt te laten vervangen. Mocht de lekkage echter vaak voorkomen of het riool al verouderd zijn. In dat geval is het verstandiger om een rioolrenovatie te laten uitvoeren.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1096

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> De hinder van een gootsteen die verstopt is
> Herkennen van een beschadigd riool en de te volgen stappen
> Rioollucht in uw woning
> Wat te doen tegen rioolvliegjes