Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Maarssen, hoofdvestiging Amstelveen

Rioolvliegjes bestrijden in Maarssen

Ziet u kleine zwarte vliegjes opdoemen in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Als er rioolvliegjes omhoog komen, dan is de kans groot dat er een rioolprobleem speelt. Begin direct met de bestrijding van deze vervelende, hardnekkige vliegjes om overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

Zoals de naam al aangeeft, zijn rioolvliegjes meestal afkomstig uit de riolering. De vliegjes voeden zich met vocht en rottend afval en leggen maar liefst 200 eitjes per dag. Om langdurig van de rioolvliegjes verlost te zijn, dient u eerst het rioolprobleem aan te pakken.

In Maarssen kunt u de rioolvliegjes het beste laten bestrijden door J.G. Riooltechniek!
Onze experts weten wat ze moeten doen als u last heeft van rioolvliegjes. Laat J.G. Riooltechniek u helpen in Maarssen!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rioolvliegjes bevinden zich rondom voedingsrijk stilstaand water, veelal rioolwater met veel bacteriën. Dit zijn de locaties waar rioolvliegjes zich voortplanten. Op vochtige locaties in schuren of garages, vochtige kieren of hoeken, vuilnisbakken, putjes en verstopte hemelwaterafvoeren, kunnen rioolvliegjes soms buiten het riool voorkomen.

Snel actie ondernemen

Het is belangrijk om de rioolvliegjes te bestrijden om verschillende redenen. Besef dat de rioolvliegjes niet uit zichzelf weggaan en mogelijk gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Bovendien planten deze vliegjes zich in rap tempo voort, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. Voordat u begint met het bestrijden van de vliegjes, is het noodzakelijk om te weten wat het rioolprobleem inhoudt en waar de eitjes zich bevinden.

Doorgaans vindt u deze eitjes in de nabijheid van een lekkage of verstopping in het riool, dus wees alert bij toiletten en afvoerputjes. Wilt u controleren of u de juiste afvoer heeft, dan kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Laat een beetje ruimte vrij, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes aanwezig zijn, zullen ze omhoog vliegen en aan het tape blijven kleven. Wanneer de vliegjes zich voornamelijk verzamelen in een bepaalde hoek of kier, kunt u ervoor kiezen om de plakbandtest uit te voeren.

Het kan voorkomen dat u zelf niet in staat bent om voor eens en altijd van de rioolvliegjes af te komen. Het rioolprobleem moet eerst worden opgelost voordat de vliegjes zullen verdwijnen. Als dit voorkomt, helpen wij u graag. Voor een blijvende oplossing kunt u hier 085 106 1096 contact opnemen met J.G. Riooltechniek.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1096 of via onderstaand offerte formulier.


J.G. Riooltechniek staat voor u klaar in Maarssen
Over ons

J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1096

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!