Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Maarssen, hoofdvestiging Amstelveen
Herkennen van een beschadigd riool en de te volgen stappen Redactie, 6 maart 2024

Een goed werkend riool is van groot belang in uw woning. Maar soms kunnen er problemen ontstaan waardoor het beschadigd raakt. Op welke manier kunt u dit opmerken? En wat moet u vervolgens doen?Hier worden diverse kenmerken van een defecte riolering besproken en worden oplossingen aangedragen om snel in te kunnen grijpen wanneer dat nodig is.

Hoe u een kapotte riool kunt identificeren

Er zijn diverse problemen die kunnen wijzen op een kapotte riolering. Het kan voorkomen dat er lichte problemen ontstaan zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, hoeft u niet direct te denken aan een kapot riool. Als de problemen blijven voortduren, is het raadzaam om een rioolinspectie te laten uitvoeren.

Een extra probleem bij verstoppingen is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen rond de afvoerputjes in uw huis. Dit geeft ook aan dat er wellicht sprake is van een kapotte riolering. Gemiddeld is zo’n 20% van alle verstoppingsproblemen te wijten aan een defect riool. Indien u een kelder heeft, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke situaties is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Wat leidt tot problemen met het riool?

Er zijn verschillende oorzaken voor het beschadigen van een riool. Zowel interne als externe factoren zijn hierbij betrokken. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen invloed hebben op defecten. Ook schade door slechte weersomstandigheden is een mogelijke oorzaak van problemen. Bij een toename van druk op het riool is er een reële kans dat het begint te scheuren.

Het afvoersysteem kan scheuren vanuit de muur of intern barsten door druk op het systeem. Roest en wortelgroei kunnen ook een kapotte riolering veroorzaken. In al deze gevallen is het verstandig om een rioolinspectie te laten uitvoeren voordat met de reparaties wordt begonnen.

Waarom is rioolinspectie belangrijk?

Er zijn professionals met speciale apparatuur om problemen met het riool op te sporen. Door een rioolinspectie uit te laten voeren weet u precies waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. Er zijn twee opties voor een inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een uniek type camera, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te inspecteren en de problemen te achterhalen. Het rookdetectie-apparaat blaast milieuvriendelijke rook het riool in, daarna wordt er gekeken of die rook op bepaalde plekken in de riolering verdwijnt. De plaats waar de rook verdwijnt, kan aanduiden waar eventueel een lek in het riool zit.

U kunt het riool laten inspecteren of repareren

Denkt u dat u te maken heeft met een defect riool? Of heeft u vaak hinder van problemen met uw riool?Daar kunnen wij bij helpen! Neem contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1096 en plan een afspraak in. Wij zijn er voor u om u te helpen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1096

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!