Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Maarssen, hoofdvestiging Amstelveen
Rioollucht in uw woning Redactie, 29 januari 2024
Als ervaren rioleringsbedrijf, helpen wij u zo van uw rioolstank af in Maarssen!

Als je een onaangename rioolgeur in huis ruikt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Als eerste kunt u kijken of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Indien u de sifons schoonmaakt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Als de geur blijft hangen, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om direct een erkend rioleringsbedrijf te benaderen om het probleem te achterhalen en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste expertise, kennen de klappen van de zweep en maken gebruik van geavanceerde apparatuur om de klus veilig en efficiënt te klaren. Het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u zelf de handen uit de mouwen hoeft te steken.

Waarom ruikt uw rioolleiding onplezierig?

Bij stankoverlast in uw woning kunt u te maken hebben met verschillende oorzaken, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Er zijn verschillende redenen waarom er rioollucht in uw huis kan hangen:Werkzaamheden kunnen schade of verzakkingen veroorzaken aan de riolering in uw woning, waardoor er scheuren ontstaan en rioollucht in uw huis kan komen.

De bron van de rioolstank: verstopte leidingen

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed afgevoerd wordt uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er nare geuren in uw huis blijven hangen.

Het kan ook het geval zijn dat het riool zelf, in plaats van een leiding, geblokkeerd raakt. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook hinder ondervinden van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met je gemeente.

Kan er een lekkage zijn in uw waterleiding?

Als er sprake is van een lekkage in uw afvoer, kan vies water en de daarbijbehorende muffe geur uw woning bereiken. Dit kan resulteren in hinderlijke stank en uiteindelijk in waterschade. Om deze reden is het van groot belang om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning goed kunt ontluchten

Een optimale ventilatie van uw afvoer is noodzakelijk. Vaak gebeurt dit via een pijp op het dak van je huis. Als deze pijp niet goed aangesloten of verstopt zit dan kan de rioollucht in je woning terechtkomen.

Voorkom stankoverlast door de afvoer op tijd te gebruiken

Dankzij een waterslot, dat ook wel stankslot of sifon wordt genoemd, kan de rioollucht niet via de afvoer van de wc uw huis binnendringen. Als een afvoer lang niet gebruikt is kan deze droog komen te staan waardoor de rioollucht ongehinderd je woning kan binnen dringen. Als u wilt voorkomen dat dit gebeurt, is het aan te raden om geregeld water door de afvoeren te laten stromen.

Hoe u kunt voorkomen dat er een rioollucht binnendringt in uw huis

Verschillende factoren kunnen ertoe leiden dat er een rioollucht in uw huis hangt. Etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil zijn vaak de boosdoeners bij verstoppingen. Het is belangrijk om uw afvoerputjes regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1096

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!